Москва чекає, що СБУ на Донбасі арештує російських шпигунів з СЦКК

 

У Міністерстві оборони Росії заявили, що українські спецслужби планують арештувати за шпигунство російських офіцерів Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК). Про це йдеться в повідомленні на сайті МО РФ.

“У Міноборони Росії кількома достовірними каналами надійшла інформація про підготовку українськими спецслужбами провокації щодо російських офіцерів Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на південному сході України (СЦКК).
Акція СБУ із затриманням російських військовослужбовців за обвинуваченням у нібито “шпигунстві” буде реалізована в ході майбутньої ротації російського контингенту СЦКК, що очікується днями”, – ідеться в заяві російського військового відомства.

У Москві нагадали, що “російські офіцери перебувають на території України за взаємною домовленістю російського і українського керівництва тільки для надання допомоги представникам Спільної моніторингової місії ОБСЄ в контролі припинення бойових дій”.

Міноборони РФ закликало українське керівництво “не допустити провокацій” у відношенні російських військовослужбовців, аби не зірвати подальшу роботу СЦКК.

Імовірно, МО РФ очікує затримань своїх військових в Україні за обвинуваченням у шпигунстві як відповідь на арешт ФСБ в Москві українського журналіста Романа Сущенка.

Варто нагадати, що в січні 2016 року співробітники Служби безпеки України затримали двох російських офіцерів СЦКК за підозрою у співпраці з терористами Луганської і Донецької “народних республік”.

Капітан Сергій Куценко і майор Андрій Корняк були зупинені 27 січня на прикордонному контрольному пункті під час чергової ротації. При огляді речей у офіцерів ЗС РФ були виявлені атрибутика “ЛНР” і “ДНР” , шеврони різних зразків, 14 посібників з військової справи з грифом “для обмеженого використання”, нагороди за “воинский подвиг, за помощь, оказанную Донецкой Народной Республике в борьбе по отражению агрессии государства Украина”.

СБУ тоді відпустила Куценка і Корняка.

Читайте також:
Українських спостерігачів СЦКК обстріляли під Світлодарськом. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна