“Укрінмаш” представив комплекс розвідки і пеленгації “Тінь”

 

Державна фірма “Укрінмаш”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, представила комплекс розвідки і пеленгації “Тінь” для армії України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби “Укроборонпрому”.

Зазначається, що особливістю цього  комплексу є широкі можливості з пеленгації як аналогових, так і цифрових УКХ радіостанцій у діапазоні 30-3000 МГц, на відстанях 25-35 км. Апаратура комплексу дозволяє виявляти, перехоплювати і записувати радіопередачі супротивника, а  програмне забезпечення та устаткування розкриває шифровані передачі.

Основними перевагами комплексу “Тінь” є ширший діапазон, сучасна елементна база,  висока ступінь автоматизації при відносно невеликій вартості, а також мобільність, яка дозволяє здійснювати безпосередній супровід військ. Для демонстрації переваг комплексу було представлено порівняльну таблицю.

У рамках презентації “Укрінмаш” також ініціював низку зустрічей між Міністерством оборони України та приватними підприємствами-виробниками перспективного озброєння, які активно почали з’являтися з початком військових дій на Сході. Мета цих заходів – показати державному замовнику можливості невеликих фірм, які готові виготовляти сучасне озброєння, частина з якого вже пройшла перевірку у АТО. Як зазначив заступник генерального директора УІМу Дмитро Будорін: “Одним із таких прикладів є комплекс розвідки і пеленгації “Тінь” від “СКТБ №60”, що входить до корпорації “Інтелект-сервіс”.

Окрім того, була представлена система уніфікованих  кулеметних та гранатометних станків виробництва “КВМЗ-Києво Волинська Майстерня Зброярна”, що входить  до корпорації “Інтелект-сервіс”. Привернули увагу військових і розробки підприємства “Точні системи”, зокрема концепція ручного багатозарядного гранатомету.

Читайте також:
Савченко заявила, що 16 БТРів, які Порошенко передав бійцям, виявилися бракованими

“Укроборонпром” представив зразок нового бойового модуля “Вій”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна