Стартував осінній призов на строкову військову службу

 

Сьогодні, 4 жовтня, розпочався призов громадян України на строкову військову службу до Збройних сил та інших військових формувань України. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Відповідно до повідомлення, на строкову військову службу планується призвати 13 908 осіб, з них до Збройних сил України — 7 908, Національної гвардії України — 5 000 осіб, Державної спеціальної служби транспорту — 1 000 осіб.

Завершиться призов 30 листопада 2016 року.

Одночасно розпочато звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби. Всього підлягає звільненню у жовтні-грудні 2016 року 8 315 “строковиків”.

“Призовники, яким надійшла повістка на прибуття до призовної дільниці (обласного збірного пункту), зобов’язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці. У разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України”, – пояснили в МОУ.

Зазначається, що жоден строковик не буде направлений до складу сил та засобів АТО.

Читайте також:
Генштаб анонсував новий призов строковиків і реформу військкоматів

Президент оголосив демобілізацію шостої черги.
На фронті залишаться тільки контрактники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна