“Нелюдські умови”. Одеські чиновники вигнали з санаторію донецьких інвалідів-переселенців

 

Одеські чиновники дочасно витурили з санаторію “Куяльник” понад півсотні інвалідів – переселенців із Донеччини. Про це повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

“Зранку о 4:30 зустріли у Слов’янську наших переселенців – людей із проблемами опорно-рухового апарату, візочників, незрячих і слабозорих”, – написав він у “Фейсбуці” про прибуття інвалідів з Одещини поїздом.

За словами Жебрівського, від 2014 року близько 200 донецьких переселенців – людей з особливими потребами – були розміщені в санаторії “Куяльник” на Одещині. Було домовлено про повернення донбасівців до середини жовтня 2016 року, однак ще до того інвалідів почали свідомо “виживати” з оздоровниці.

Ідеться про державне підприємство “Клінічний санаторій ім. Пирогова” (м. Одеса), профіль якого – реабілітація після травм органів опори та руху, хвороби кістково-м’язової системи, хвороби статевої й нервової систем.

“Цього літа одесити почали нам наполегливо нагадувати, що пора забирати людей із санаторію. У серпні дирекція «Куяльнику» відключила нашим переселенцям світло та воду. Людям почали створювати нелюдські умови проживання. Ми домовились із Одеською ОДА, що в терміновому порядку ремонтуємо у себе корпус №9 санаторію «Святі гори» (у м. Святогірськ Донецької області – “Н”), обладнуємо його для людей із особливими потребами і до 14 жовтня перевеземо туди наших переселенців”, – поінформував Жебрівський.

“Підготовку корпусу у «Святих горах» тримаю на особистому контролі. Все йшло за планом. Однак в «Куяльнику» конфлікт почав аж надто загострюватись, і 53 переселенці прийняли рішення самотужки повертатися додому”, – розповів голова ВЦА про причини дострокового виселення інвалідів-переселенців.

За повідомленням голови адміністрації, шістьох візочників наразі розмістили у Донбаському міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів у Краматорську. Інших прибулих переселенців тимчасово розмістили у сусідньому корпусі санаторію «Святі гори».

Читайте також:
Захисники й доброчинці: ЗСУ розповіли, як допомагають мешканцям зони АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна