Гринів відкликав скандальні зміни до закону про електронне декларування

 

Лідер фракції “Блок Петра Порошенка” у Верховній Раді України Ігор Гринів, як і обіцяв, відкликав свій законопроект №5192, що пропонує поправки до законодавства про електронне декларування. Про це він заявив на пленарному засіданні Ради, інформує “112-Україна”.

“Усіх, хто дуже стурбувався моїми поправками до закону “Про запобігання корупції”, хочу заспокоїти: я відкликав цю поправку вчора після розмови з президентом, і врахувавши ті аргументи, що суспільство повинно пройти цю дискусію більш широко, ніж вносити її лише в парламенті”, – сказав Гринів.

“Я залишаюся прихильником (відкликаних правок), я внесу ці поправки тоді, коли дискусія в суспільстві буде готова з усіма аргументами”, – додав депутат.

Зазначається, що у картці законопроекту №5192 вказано, що 3 жовтня документ було відкликано та знято з розгляду.

Як відомо, законопроект №5192, який вносить зміни до закону “Про запобігання корупції”. Цими правками пропонується значно обмежити доступ громадськості інформації, яку буде представлено в електронних деклараціях. Так, зміни передбачали закриття даних про вид цінного рухомого майна вартістю понад 100 мінімальних зарплат, відомості про всіх співвласників цінного рухомого майна (якщо воно перебуває у спільній власності), інформація про подарунки декларанту, відомості про наявні у суб’єкта декларування готівкові кошти, позичені третім особам гроші, активи у дорогоцінних (банківських) металах (якщо останні не розміщені на банківському рахунку, дані осіб (організацій), у яких декларант взяв кредит, позику, купив страховку, а також яким він позичив.

Законопроект Гриніва викликав неоднозначну реакцію політиків та громадськості. Так, на думку активістів-антикорупціонерів, цей закон у разі його ухвалення дозволить посадовцям сховати майно, отримане нечесним шляхом.

Читайте також:
Біля Ради активісти провели акцію “Депутати, ви уху їли?”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна