Сьогодні в Страсбурзі відбудуться Дні українських реформ в Раді Європи

 

У понеділок, 3 жовтня, у Страсбурзі (Французька Республіка) відбудуться Дні українських реформ в Раді Європи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

У участь у заході візьме міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр юстиції Павло Петренко, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, заступник генерального прокурора Євген Єнін, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков та інші високі посадовці і представники українських громадських організацій, які беруть участь в реалізації Плану дій.

День українських реформ організований Постійним представництвом України при Раді Європи у співробітництві з Секретаріатом цієї організації та Естонським головуванням в Комітеті Міністрів Ради Європи.

Метою заходу є презентація досягнень нашої держави в реалізації реформ, які Рада Європи підтримує в рамках свого Плану дій для України на період 2015-2017 років, що є найбільшим в історії організації пакетом експертної та технічної допомоги державі-члену.

План дій охоплює такі реформи як створення і зміцнення антикорупційних механізмів, судова реформа, реалізація національної стратегії із захисту прав людини, реформи поліції та пенітенціарної системи і створення суспільного телебачення. Під час засідань будуть обговорені як вже наявні результати реформ, так і подальші пріоритети взаємодії України з Радою Європи у цих сферах.

Читайте також:
РПР вимагає позачергового засідання Ради для вирішення питань судової реформи

Клінтон: Україна досягла важливого прогресу у здійсненні реформ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна