Біля Ради активісти провели акцію “Депутати, ви уху їли?”

 

Активісти біля Верховної Ради проводять акцію протесту “Депутати, ви уху їли?” проти зареєстрованого головою фракції БПП Ігоря Гриніва законопроекту №5192, яким пропонується закрити доступ до інформації про майно і подарунки чиновників. Про це повідомляє Громадський рух “Чесно”.

“Наші нардепи вкінець уху_їли – одразу по отриманню траншу МВФ, який був наданий Україні після виконання нею зобов’язань у сфері антикорупційного законодавства, у Верховній Раді реєструють декілька законопроектів, які відміняють досягнення в антикорупційній реформі”, – йдеться в повідомленні руху “Чесно”.

В акції беруть участь Центр Протидії Корупції, Реанімаційний Пакет Реформ – РПР, Автомайдан, NGO Centre UA, Громадський рух “Чесно”, АвтоМайдан, Transparency International Ukraine, Громадський люстраційний комітет.

Активісти вимагають не включати у порядок денний сесії проекти законів, які, фактично, нівелюють більшу частину антикорупційної реформи в Україні.

“Законопроект від голови фракції БПП Гриніва #5192 нівелює систему електронного декларування, оскільки закриває інформацію про всю готівку, коштовності та цінні подарунки, якими володіють держслужбовці”, – йдеться в повідомленні..

Також повідомляється, що іншими законопроектами від депутатів БПП пропонується забрати повноваження в Антикорупційного бюро і дати можливість генеральному піар-прокурору одноосібно визначати, які справи розслідуватиме НАБУ, а які – ні.

“Цей проект закону перетворить боротьбу з ТОП-корупцією в Україні на ручний інструмент політичної розправи, зосереджений в руках однієї людини”, – вважають активісти.

Читайте також:
Електронна система декларування майна “змусить” чиновників декларувати готівку й офшори

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна