Британія може бойкотувати чемпіонат світу-2018 в Росії через дії Кремля в Сирії

 

Міністерство закордонних справ Великої Британії не виключає, що країна може бойкотувати чемпіонат світу з футболу 2018 року в разі, якщо Росія не змінить свою політику в Сирії. Про це заявив глава британського зовнішньополітичного відомства Борис Джонсон, передає The Sun.

За словами Джонсона, Лондон і Вашингтон розглядають “ряд можливостей” для чинення тиску на Москву і тим самим змінити її позицію щодо Сирії. Цей перелік включає в себе бойкот чемпіонату світу з футболу, який пройде в Росії.

Міністр зазначив, що через допомогу режиму Башара Асада Росія може “перетворитися на державу-вигнанця”.

За словами Джонсона, у його відомства є докази того, що атаки, здійснені російськими літаками у Сирії, безсумнівно, є військовим злочином.

“Вони кидають одну бомбу, а потім чекають гуманітарних працівників, які прибувають, щоб витягнути мирних жителів з-під уламків, а потім через п’ять хвилин вони кидають ще одну бомбу” – передає слова міністра The Independent.

“У нас є докази. У нас є всі підстави вважати, що саме росіяни робили це. Ми намагаємося повною мірою це документувати, тому що на мій погляд, такі дії є, безсумнівно, військовим злочином” – додав він.

“Ставлення світу до Росії погіршується і я думаю, багато хто вважає, що РФ ризикує стати країною-парією… Врешті-решт, якщо стратегією Володимира Путіна є велич і слава Росії, то він ризикує перетворити все на попіл” – заявив Джонсон.

Як відомо, наступний чемпіонат світу має відбутися з 14 червня по 15 липня 2018 року в 11 містах Росії.

Читайте також:
США погрожують вийти з коаліції з Росією в Сирії, якщо та не понизить градус агресії

ЄС і США оприлюднили жорстку заяву з приводу російської воєнщини в Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна