В Єрусалимі попрощалися з екс-президентом Ізраїлю Шимоном Пересом. ФОТО

 

Президент  Петро Порошенко в Єрусалимі взяв участь у офіційній церемонії прощання з лауреатом Нобелівської премії миру, Президентом Держави Ізраїль (2007-2014 рр) Шимоном Пересом.

“Ми прощаємось з добрим другом України. Шимон Перес – видатна постать у глобальному масштабі, адже він завжди докладав максимальних зусиль для підтримки миру та ставив принципи честі та поваги до людської гідності понад усе! Тому це втрата не лише Ізраїлю, але й усього світу”, – зазначив Порошенко.

У жалобній церемонії також взяли участь глави держав та урядів багатьох держав світу, велика кількість іноземних політиків та державних діячів. Зокрема, були присутні президент США Барак Обама та державний секретар США Джон Керрі, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Франції Франсуа Олланд, президент Німеччини Йоахім Гаук, прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, президент Польщі Анджей Дуда, президент Литви Даля Грибаускайте, президент Румунії Клаус Іоханніс, президент Європейської Ради Дональд Туск, генерал-губернатор Австралії Пітер Косгроув та інші офіційні особи. Також у церемонії взяли участь Принц Чарльз, Король Іспанії Філіп.

Колишнього Главу ізраїльської держави поховали на горі ім. Теодора Герцля в місті Єрусалим, де розташований головний національний меморіал Ізраїлю і на якому ховають лідерів країни та людей, які віддали за неї свої життя.

Церемонія прощання з екс-президентом Ізраїлю Церемонія прощання з екс-президентом Ізраїлю

Читайте також:
93-річний екс-президент Ізраїлю Перес по смерті став донором органів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна