Ярош отримав “найкраще привітання” від Росії

 

Слідчий комітет Росії порушив справу проти керівництва партії “Правий сектор” за звинуваченням в екстремістській діяльності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби комітету.

“На підставі зібраних доказів порушено кримінальну справу стосовно лідерів “Правого сектора” Дмитра Яроша і Андрія Тарасенка, керівників цієї організації Андрія Стемпицького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського та інших осіб за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 282.2 КК РФ, тобто діяльність екстремістської організації”, – сказано в повіддомленні.

Відповідно до повідомленні слідчих РФ, утворений Дмитром Ярошем в 2013 році “Правий сектор” взяв за основу погляди радикального українського націоналізму, підкресленою русофобії і фашизму, при цьому метою організації стало “надання збройним шляхом опору московської агресії“.

Також слідчі переконані, що керівниками і активістами організації “Правий сектор” на постійній основі систематично плануються і скоюються злочини, спрямовані проти Росії, її громадян і дипломатичних установ на території України, а також щодо російськомовного мирного населення.

Зазначимо, що сьогодні, 30 вересня Дмитро Ярош святкує День народження. Сьогодні йому виповнюється 45 років.

У совою чергу Ярош у “Фейсбуці” зазначив, що це найкраще привітання від “віковічного ворога”.

Читайте також:
Як російські ЗМІ прив’язали “Правий сектор” до теракту в Стамбулі

“Правий сектор” наразі не планує державний переворот в Росії

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна