Відомі волонтери в ході акції WarTaxi “натаксували” для армії 86 тис. грн. На черзі – Львів

 

Під час благодійної акції таксі-сервісу Uklon та військових волонтерських фондів – #WarTaxi – в Києві вдалося зібрати на потреби армії майже 86 тисяч гривень. Про це повідомив у соцмережі Віталій Дейнега, засновник фонду “Повернись живим”.

“Увесь минулий тиждень у нас пройшов під гаслом “хочеш допомогти армії – виклич таксі”. Акція була дуже успішною. Незабаром машина, на якій відомі волонтери й ветерани [війни на Сході] возили звичайних киян, відправиться в 30-ту окрему механізовану бригаду ЗСУ оперативно-тактичного угрупування “Маріуполь” зони АТО”, – розповів Дейнега.

За час акції водії зібрали: Віталій Дейнега – 1300 грн., Георгій Турчак – 11200 грн., Галина Алмазова – 33110 грн., Павло Кащук – 190 грн., “Народний тил” та “Армія SOS” – 7776 грн. (зокрема Роман Сініцин – близько 1,5 тисячі), Андрій Римарук – 1810 грн.
Загалом 55391 грн.

Загалом у Києві було прийнято 536 замовлень з тегом #Waraxi, з яких 320 виконали волонтери та сервіс “Уклон” (сума виконаних замовлень – 30421 грн.).

Таким чином, загальна зібрана сума склала 85812 грн.

“На цю суму буде куплено наступний джип для 30-ї бригади. Якщо він виявиться дорожчим, постійні спонсори [фонду] “Повернись живим” погодилися доплатити різницю”, – поінформував Дейнега.

Наступна акція #WarTaxi пройде 18-20 жовтня у Львові, також у партнерстві з сервісом “Уклон”.

“Причина в цього партнерства одна – цей сервіс з самого початку АТО допоміг різним волонтерським групам на 5 500 000 грн. і продовжує це робити”, – пояснив Віталій Дейнега.

Список водіїв у Львові “буде не менш вражаючим, ніж у Києві, і ми обов’язково долучимо до акції львівських волонтерів та ветеранів”, пообіцяв він.

“Дуже дякуємо усім, хто скористався послугами військового таксі. Ви допомогли армії і, можливо, врятували комусь життя.
Усім, кого фізично не змогли вивезти волонтерські екіпажі, хочу сказати, що вас іще чекає невеличкий сюрприз від нас та сервісу “Уклон”, – написав Дейнега.

Серед учасників київської акції “Воєнне таксі” керівник фонду “Повернись живим” особливо виділив Галину Алмазову, яка “натаксувала” 33110 грн. на наступний джип.

“В мирному житті вона майстер спорту з ралі. На війні Галя вивозить поранених з найгарячіших місць зони АТО. Ви зможете її зустріти за кермом 18 жовтня у місті Лева. На новому джипі від #Wartaxi”, – зазначив Дейнега.

Детальніше про умови й перебіг київської акції читайте в матеріалі: Нова акція волонтерів: Хочеш допомогти армії? Виклич #wartaxi.

Читайте також:
Волонтер Дейнега: Навіть зараз вдається збирати для армії 0,5 млн. грн. щотижня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна