Розведення немає. ОБСЄ все ніяк не може доїхати по замінованій дорозі до Петрівського

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє, що протитанкові міни й надалі заважають моніторити ситуацію в районі Петрівського Донецької області. Про це йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ у “Фейсбуці”.

“Протитанкові міни все ще лежать на дорозі з підконтрольної уряду Богданівки до підконтрольного “ДНР” Петрівського. СММ готова спостерігати, але їй перешкоджають”, – сказано в заяві.

Напередодні, 28 вересня, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ так само заявляла, що продовжує здійснювати моніторинг ситуації з безпекою в Донецькій та Луганській областях, однак свобода її переміщення обмежена.

Нагадаємо, що 21 вересня в Мінську було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі.
Перші три “зони безпеки” площею 2 кв. км мають бути створені з гуманітарних міркувань в районі населених пунктів Петрівське (ОРДО), Золоте та Станиця Луганська (Луганська область).
Згідно з цими домовленостями, СММ ОБСЄ здійснює на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення.

Читайте також:
Голова ВЦА: Якщо відведемо війська на кілометр – втратимо Станицю Луганську

Марчук відповів Гарбузу: відведення військ на 1 км не призведе до втрати території

Жителі Станиці Луганської готують протести проти відведення ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна