Після оголошення “режиму тиші” серед бойовиків збільшились випадки мародерства та розбійних нападів

 

Незадовільне забезпечення бойовиків на Донбасі продовольством, яке значно погіршилось під час встановлення режиму тиші, призвело до збільшення випадків мародерства цивільного населення, а також збройного пограбування військових складів у тому числі з летальними наслідками. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міноборони.

“26 вересня ц.р. в м. Донецьк здійснене збройне пограбування продовольчих складів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ у результаті якого вбито двох військовослужбовців окремого комендантського полку корпусу, викрадено два автомати, а також близько 800 кг. м’ясних консервів та інших продовольчих продуктів”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що у скоєнні цього злочину підозрюються військовослужбовці 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, у тому числі начальник їдальні 26-річний Кондрашов Сергій Сергійович та водій роти матеріального забезпечення 28-річний Каменний Володимир Володимирович.

Також 27 вересня при спробі пограбування місцевих жителів Комунарівка та вчинення збройного опору, співробітниками російської військової комендатури Донецьк був затриманий військовослужбовець 1 мотострілецького батальйону 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ 31-річний Ширяйкін Олег Володимирович у повному бойовому спорядженні та озброєний автоматом з підствольним гранатометом.

27 вересня у районі Козацьке, під час нічної спроби пограбування льоху приватного помешкання, підірвались на саморобній міні, встановленій місцевими жителями з метою захисту від мародерів двоє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

Читайте також:
Бойовики “ЛНР” знову відзначилися із втопленими БМП і розплатою за мародерство

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна