НБУ обіцяє стримувати курс гривні

 

Національний банк має намір і надалі проводити валютні інтервенції, щоб стримувати волатильність курсу гривні. Про це під час свого звернення до учасників “Українського фінансового форуму” заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, інформує “Економічна правда“.

“Національний банк продовжує дотримуватися гнучкого курсоутворення і водночас згладжує надмірні коливання, спричинені тимчасовими факторами”, – заявила Гонтарева.

Голова НБУ зазначила, що коли на ринку спостерігається дефіцит валюти, регулятор проводив аукціони з продажу.

“Лише з кінця літа ми задовольнили попит банків майже на 200 млн доларів, і ми маємо намір надалі проводити валютні інтервенції, щоб стримувати волатильність курсу, адже курс гривні має суттєвий вплив на рівень інфляції в країні”, – сказала вона.

“У нас для цього є можливості. На початку року міжнародні резерви збільшилися до рівня 14 млрд доларів, а завдяки співпраці з МВФ та надходженням пов’язаного фінансування, вони мають зрости до 17,2 млрд доларів на кінець цього року, за умови отримання четвертого траншу від МВФ”, – повідомила Гонтарева.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна