Канадський депутат поділився враженнями від виступу президента та “Опоблоку” на відкритті сесії Ради

 

Депутат парламенту Канади від Ліберальної партії, яку очолює нинішній прем’єр-міністр Джастін Трюдо, Борис Вжесневський побував на відкритті сесії української Верховної Ради. Найбільше Вжесневського у ВР вразив виступ президента Порошенка та “Опозиційний блок”. Про це він розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Мене вразив виступ президента, він був упевнений і цілеспрямований. Це дає людям упевненість. Варто бути на місці відкриття сесії, щоб бачити нюанси. Камери того не схопили, тому народ того й не бачив”, – розказав він.

Також Вжесневський зазанчив, що “Опоблок” чітко продемонстрував своєю поведінкою під час відкриття сесії, хто вони є.

“Вразив “Опозиційний блок”. В демократії має бути конструктивна опозиція, то є правильним. Але символи є вагомими. Шуфрич і його блок, окрім двох депутатів, відмовились від гімну держави. Вони не співали. Що то означає? Ви слів не знаєте? Ви інтелектуально обмежені, що не змогли вивчити слів гімну? Ні. То є зрада. Як ви не можете український гімн заспівати, який гімн шануєте? Як ви не заспіваєте гімн держави під час відкриття сесії Верховної Ради, де ви є депутатом ніби від народу, кому ви служите?  Ми у стані війни проти зовнішнього агресора, котрий хоче розкласти нашу демократію, то не є будь-які часи. І треба знати, хто є ким. І вони дали чітко знати, хто вони є”, – зазначив він.

“Вони є не “опозиційним блоком”, а зрадницьким блоком. Я в Канаді нині в уряді, але я знаю, що таке опозиція. А тут не є опозиція, то є зрада. І підтвердило це дуже символічні речі. Перше голосування було за зняття імунітету судді і впровадження кримінальних справ. Всі знають, що в Україні великі проблеми в судовій системі. І той зрадницький блок – я вирішив його так називати – не голосував, ані один. Всі розуміли, що буде більшість. Але ж який це важливий момент”, – додав Борис Вжесневський.

 Він зазначив, що якщо “Опоблок” не голосував, значить, їм ця корумпована система підходить.

“Система, яка спрацьовує проти людей. Люди гинуть, платять кров’ю, їхнє майбутнє під загрозою через скорумповану систему, а вони не голосували”, – сказав канадський депутат.

“Я дуже шаную моє українське коріння. Я канадець, але українського походження. Моя бабця все казала: “Не забувай, якого ти роду”. Через те, що я в Канаді, зокрема через те, що мене вибрали в парламент Канади, коли я бачу несправедливість, і щось таке, що глибоко неправильно відбувається в Україні, не можу бути байдужим. Україні треба допомагати повертатися на правильні доріжки”, – додав на завершення Вжесневський.

Читайте також:
Українські підприємці зможуть вільно торгувати з Канадою

Канада не дасть Україні “безвіз”, лише послабить візовий режим

Канадську армію очолив етнічний українець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна