Президент Ізраїлю звинуватив ОУН в Голокості. В ОУН відповіли. ВІДЕО

 

Під час виступу у Верховній Раді з нагоди 75-х роковин трагедії Бабиного Яру глава Ізраїлю Реувен Рівлін нагадав про масовий геноциді євреїв під час Другої світової війни. І зазначив, що серед поплічників злочину були і українці, інформують “Українські новини“.

“Близько 1,5 мільйона євреїв були вбиті на території сучасної України під час Другої світової війни в Бабиному Яру і в багатьох інших місцях. Їх розстрілювали в лісах, біля ярів, зіштовхували в братські могили. Багатьма поплічниками злочинів були українці. Серед них особливо виділялися бійці ОУН, які знущалися над євреями, вбивали їх і в багатьох випадках видавали німцям”, – заявив Рівлін у виступі в Верховній Раді 27 вересня.

“Правильно й те, що було понад 2,5 тисячі праведників народів світу – ті лічені іскри, які яскраво горіли в період темних сутінків людства. Однак більшість мовчали”, – зазначив президент Ізраїлю.

Однак Реувен Рівлін також заявив, що сьогоднішні відносини між єврейським та українським народом націлені на майбутнє.

“Відносини між українським і єврейським народами сьогодні спрямовані в майбутнє, але ми не можемо допустити, щоб історія як з її страшними, так і з її хорошими подіями забулася”, – сказав Рівлін.

У свою чергу голова ОУН Богдан Червак, перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України, заявив, що вислови президента Ізраїлю – це плювок в душу українцям, який зневажає націю. Про це Червак написав у “Фейсбуці“.

“Перед ним жоден, наголошую жоден з учасників слухань такого собі не дозволив. Навпаки, усі промовці наголошували – настав час гідно вшанувати пам’ять Олени Теліги і сотень інших учасників похідних груп ОУН, які від рук нацистів загинули у Бабиному Яру. При цьому загинули як борці за незалежність України”, – зазначив він.

“Президент держави Ізраїль так і не побачив нової України, про яку говорив. А тому питань до нього не має. Але є прохання до українських євреїв. Переконайте пана президента , що читати московські газети і дивитися росТБ не просто шкідливо, але й непристойно”, – додав Червак.

Як відомо, президент Рівлін прибув до Києва з чотириденним візитом, але змушений перерватися його і повернутися до Ізраїлю через смерть екс-президента Переса.

Читайте також:
В Україну з нагоди 75-ї річниці трагедії в Бабиному Яру
прибув із візитом президент Ізраїлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна