Поліція затримала організатора й виконавців замаху на львівського бізнесмена Копитка

 

Замах на львівського бізнесмена і кримінального авторитета Богдана Копитка, який був здійснений 29 серпня і внаслідок якого загинули троє охоронців, готувався два місяці. Про це в середу, 28 вересня, на спільній прес-конференції розповіли генпрокурор Юрій Луценко, голова МВС Арсен Аваков і заступник керівника Нацполіції Вадим Троян.

Троян повідомив, що цей замах був замовним. Для його здійснення використовувалися кулемети, ручний протитанковий гранатомет, а також фугаси, які були закладені біля дороги на маршруті слідування машини Копитка на Львівщині.

Виконавці мали отримати за ліквідацію Копитка 2,6 млн. гривень – еквівалент 100 тис. доларів, передає канал “112 Україна”.

Замовник був затриманий у Києві у вівторок, 27 вересня. Наразі від доставлений до Львова, де над ним, за словами Луценка, у четвер відбудеться суд.

Генпрокурор уточнив, що мова йде про уродженця Львова.

Організатор і два його помічники також були затримані.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Аваков заявив, що один із виконавців замаху служив в АТО у батальйоні “Айдар”.

Міністр також показав фото одного із затриманих, який, за його словами, є громадянином Росії і приїхав в Україну, де останні два роки займається “такою вільною діяльністю”.

zamah-na-kopito

На фото видно, що затриманий має на спині велике татуювання у вигляді свастики.

Троян додав, що цей чоловік служив у російській армії, після чого був завербований до фашистських організацій. “Потім, у 2014 році, коли почалися в нас події, він був засланий на нашу територію”, – додав Троян.

Луценко додав, що, судячи з обшуків, банда готувалася до скоєння інших злочинів по всій Україні, у тому числі і в Києві. Мотивами злочину він назвав боротьбу кримінальних елементів за сфери впливу.

Відповідаючи на запитання про те, чи вважає слідство самого Копитка причетним до кримінального світу, Луценко заявив, що відповідь на це запитання дасть розслідування.

У свою чергу Аваков охарактеризував його так: “Підприємець Богдан Копитко, відомий у західних областях України за кличками Бодя, Копито, Долар”.

Луценко додав, що раніше Копитко був судимий, передає “Українська правда”.

Як відомо, Копитко – власник ВАТ “Львівський холодокомбінат”(морозиво “Лімо”).

Читайте про цей замах:
Розстріл авто на Львівщині – кримінальна боротьба за вплив у регіоні, – поліція

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна