За два дні на Харківщині й Донеччині від сурогатів алкоголю померли 28 людей

 

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за останні два дні підтвердила факт 28 смертей через отруєння алкогольним сурогатом, з них 23 – на Харківщині, 5 – на Донеччині.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Держпродспоживслужбу, станом на вечір 27 вересня серед мешканців Харківської області зареєстровано 53 випадки отруєння алкогольними сурогатами. Із загальної кількості постраждалих 23 особи померли.

Зокрема, у Вовчанському районі отруїлися 23 особи, із них 12 померли; в Ізюмському районі отруїлися 19 осіб, із них 5 померли; у Харківському районі – отруїлося 4 людини, з них 2 померло; у Барвінківському районі – 1 особа отруїлася й померла; у Великобурлуцькому районі – отруїлося 3 особи, всі померли, також у Харкові отруїлися 2 особи.

Крім цього, за оперативними даними головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області, станом на 15 годину вівторка, у місті Лиман зареєстровано 9 випадків отруєння сурогатами алкоголю, 5 із них завершились летально.

На Харківщині правоохоронці відкрили кримінальні провадження за статтею “збут алкоголю з неякісної сировини, що став причиною отруєння людей”. У ході слідства конфісковано десятки літрів алкоголю. Серед них виявилося лише п’ять пляшок відомих торгових марок. Сурогатну горілку привозили до магазинів у пластикових 5-літрових бутлях, потім її розливали в півлітрові пляшки під брендами “Пшенична”, “Краля” і “Люботинська”.

Читайте також:
На Харківщині від алкоголю померли 12 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна