Восени на військову службу буде призвано майже 14 тис. осіб

 

Кабінет міністрів України визначив кількість громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2016 року. Про це свідчить розпорядження № 684-р від 22 вересня, опубліковане на Урядовому порталі, інформує прес-служба Міноборони.

Зокрема, відповідно до урядового розпорядження у жовтні-листопаді 2016 р. до Збройних Сил та інших військових формувань для проходження строкової військової служби буде відправлено 13 908 осіб. З них до Збройних Сил України буде направлено 7 908 осіб; Національної гвардії України — 5 000 осіб; Державної спеціальної служби транспорту — 1 000 осіб.

Це рішення Кабінету Міністрів забезпечить своєчасне виконання заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу у жовтні — листопаді 2016 р., а також визначить обсяги видатків для проведення призову.

Обсяг видатків на одного призовника становить 2993 гривні 13 копійок:

  • 2900 гривень — для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу;
  • 93 гривні 13 копійок — для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (без урахування коштів на харчування та перевезення громадян України, призваних на строкову військову службу, із збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби).

Читайте також:
Генштаб анонсував новий призов строковиків і реформу військкоматів

Президент оголосив демобілізацію шостої черги. На фронті залишаться тільки контрактники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна