Порошенко у США розповів, чого Україна потребує більше ніж фінансової допомоги

 

На неконтрольованій урядом території Донбасу перебуває понад 700 російських танків. Про це в інтерв’ю американському телеканалу CNN розповів президент Петро Порошенко, передає його прес-служба.

Порошенко зазначив, що, крім танків, в окупованих районах Донбасу розміщено 1250 артилерійських систем, більше 1000 БТРів та 300 реактивних систем залпового вогню.

За словами Президента, ця величезна армія підтримується Росією, окупує території та нападає на Україну.

Президент, відповідаючи на запитання про те, що росіяни, включно з президентом Росії, часто говорять, що “їх нема у східній Україні”, нагадав приклад, коли українськими військовими в серпні 2014 року були затримані 22 російські десантники.

“Ми показали їх всьому світові. Їх батьки просили мене, як президента, про помилування та їх повернення. Наприкінці дня, коли ми показали їх танки, їх посвідчення, їх уніформу, російське керівництво заявило, що вони “загубились”, – сказав Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що ці особи не просто “загубились”. Вони пройшли вглиб території України на 72 кілометри, вбивали українських солдат та мирне населення. Такі дії президент назвав агресією. Порошенко також підкреслив, що ці дані підтверджені свідченням російських військових у суді.

Порошенко також зауважив, що Україна потребує від країн-членів ЄС та США більше ніж просто фінансової допомоги та допомоги у реформах.

“В першу чергу, нам потрібна єдність, європейська та трансатлантична єдність і солідарність з Україною”, – наголосив також Петро Порошенко в інтерв’ю CNN.

Президент наголосив, що Росія намагалася посилити свій вплив у всіх світових центрах впливу.

“Вони дуже активні в Сполучених Штатах. Якщо подивитись на те, що відбувається у деяких європейських столицях, то можна зрозуміти, що Росія фінансує рухи євроскептиків. Росія хоче дестабілізувати Європу.

Росія вважає, що ЄС – велика загроза для неї. Всі євроскептики отримують потужну підтримку, не обов’язково фінансову, з Російської Федерації”, – відповів глава Української держави на запитання ведучого щодо гібридної війни Росії, її методи впливу на внутрішню політику України, інших європейських країн, фінансування виборів, кібер-війну, та чи можливо, що Росія спробує зробити щось подібне в США.

Президент зауважив, що телеканал Russia Today, спонсорований державним коштом Росії, дивиться велика кількість людей і в Сполучених Штатах, і він є в кожній кабельній мережі.

Водночас, Петро Порошенко не вважає, що це небезпечно для США. “США мають дуже сильний імунітет від гібридної війни. Але в Європі чи Україні, головною метою спонсорованих Росією ЗМІ, соціальних мереж та політичних партій є дестабілізація ситуації, підрив єдності та відкат назад у питанні двосторонніх відносин з НАТО”, – сказав він.

Читайте також:
Конгрес США схвалив закон про підтримку суверенітету України,
який може означати поставки летальної зброї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна