Міноборони представило новий сухпай з борщем. Щоб він надійшов у ЗСУ, лишилось поставити один підпис. ФОТО

 

Степан Полторак підписав технічні умови для виділення коштів на новий сухий пайок Збройних сил України. Про це повідомив радник міністра оборони Юрій Бірюков у “Фейсбуці”.

Він уточнив, що сухі пайки  – це борщ, інші супи, каші з м’ясом, рагу зі свининою в соусі.

“Ми буцаємося за цей сухпай вже більше року, пробиваючи неймовірний опір як “тилових” щурів (не стільки Служба тилу, скільки просто – ті, що сидять в тилу), так і цивільних саботажників. Особливо “відзначився” Мінфін, ганяє по колу узгодження на цей сухпай вже четвертий місяць”, – написав радник.

Бірюков уточнив, що підписання Полтораком технічних умов – це фінальний крок перед закупівлею.

“Гроші на новий сухпай Міністерство оборони вже виділило, перекроївши бюджет і перекроївши витрати”, – уточнив він.

“Завтра доля нормального харчування буде вирішуватися в кабінеті Петра Порошенка, куди викликають міністра фінансів для пояснень і підписання узгодження. Верховний Головнокомандувач – це не тільки красива назва посади, а й його пряме бажання домогтися нормального ставлення до армії”, – додав Бірюков.

Новий сухпай уже протестували військовослужбовці. Його презентували на зустрічі з військовими блогерами.

Блогер Майкл Щур (мобілізований журналіст Роман Вінтонів) розповів, що в посилений сухий пайок містить борщ, сухофрукти, шоколад, жуйки, овочі, м’ясо і розігрівач.
Строк придатності – рік. Їсти такий сухпай можна 21 день підряд – підтвердили в лабораторії.

Борщ із "сухого пайка"

Борщ із “сухого пайка”

У пайку є борщ – не сухий, а рідка перша страва.

“Просто відриваєш в пакетику край і виливаєш в тарілку. Або не виливаєш. Їсти можна з пакета”, – розповів блогер.

“Вага всього сухпаю 2 кг.  По ціні – 110 грн (посилений – 170). Теперішній сухпай 112 грн. Бюджетники обмежили ціну сухпаю в 100 грн.  Тому ті, хто затверджували, були дуже обмежені в складі. Є галети (не такі, як колись кам’яні) плюс є сухарики несолені. Упаковка не горить”, – повідомив Майкл Щур, засвідчивши, що на упаковці можна навіть стрибати.

“Щоб цей сухпай з’явився, треба ще один підпис – підпис міністра фінансів. Поки що тільки так. Бо досі норму продовольчого забезпечення по сухпаю регулює постанова кабміну Януковича. Сухпай один для всіх – для міліції, армії, і т. д.  А це якось дивно, як на мене”, – додав Щур.

Читайте також:
Скандал із харчуванням у “Десні”: МО розриває контракт із постачальником,
Полторак підключив прокуратуру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна