У зоні АТО знову зросла кількість обстрілів. Є один поранений

 

Протягом минулої доби, 24 вересня, в зоні проведення АТО на Сході в лавах Збройних сил України загиблих немає, поранення отримав один боєць. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

“Лише один воїн дістав поранення. Це сталося в Авдіївці під час обстрілів”, – зазначив полковник Лисенко.

Раніше прес-центр штабу АТО поінформував, що минулої доби бойовики 29 разів відкривали вогонь по українських позиціях.

Зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 12 обстрілів. Окупанти вели вогонь із міномета 82-го калібру по Піскам і Авдіївці, а з міномета 120-го калібру – по шахті “Бутівка”. Також із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї ворог вів вогонь в районі Авдіївки, Верхньоторецького та Новгородського. А в районі Авдіївки противник застосував снайперську групу.

На Луганському напрямку зафіксовано 5 порушень “режиму тиші”. Противник вдавався до збройних провокацій в районі Новозванівки та Новоолександрівки, відкриваючи вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. По Станиці Луганської ворог відкривав провокуючий вогонь з підствольних гранатометів.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 12 обстрілів. В районі Мар’їнки, Новотроїцького, Тарамчука, Павлопіля, Старогнатівки та Широкиного бойовики вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів. А в районі Мар’їнки працювали ворожі снайпери.

В зоні проведення АТО за добу, що минула, зафіксовано проліт двох безпілотних апаратів противника.

“Незважаючи на провокації, Збройні сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей”, – додав речник штабу антитерористичної операції.

Нагадаємо, за добу 23 вересня в штабі АТО нарахували 28 обстрілів з боку бойовиків.

Читайте також:
Муженко – Хугу: Для відведення військ потрібне стале припинення вогню, якого немає

В ОБСЄ поскаржилися, як їх на Донбасі не допускають у місця розведення військ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна