Сепаратисти в Донецьку відродили радянські нормативи ГТО. ФОТО

 

Сепаратисти самопроголошеної “Донецької народної республіки” відродили в ОРДО радянські нормативи ГТО (укр. – ГПО, “Готовий до праці й оборони”). Масова здача “ГТО” відбулася в суботу, 24 вересня, в рамках однойменного спортивного фестивалю в парку культури і відпочинку ім. Щербакова в Донецьку, повідомив сайт сепаратистів ДАН.

У змаганнях, за інформацією ДАН, взяли участь 570 осіб. Учасникам пропонувалося здати сім нормативів, п’ять з яких були обов’язковими. Серед них – човниковий біг, підтягування, віджимання, біг на 60 метрів, ривок гирі та підйом тулуба лежачи.

gto-donetsk-2

“Готовий до праці й оборони СРСР” (ГТО) – програма фізкультурної підготовки в загальноосвітніх, професійних і спортивних організаціях Радянського Союзу, що існувала в 1931-1991 роках, охоплювала населення у віці від 10 до 60 років та передбачала нормативи для різних вікових груп із відзначенням “відмінників ГТО” відповідними значками.

gto-donetsk-1

gto-donetsk

Норми ГТО здали 390 чоловік, включаючи керівника так званого “міністерства спорту ДНР” Михайла Мішина.

На заході були присутні так званий “голова народної ради ДНР” Денис Пушилін, а також очільник окупаційної адміністрації Донецька Юрій Мартинов. Вони нормативи не здавали.

Огрядний Мартинов перед учасниками “віджартувався, що вже відбігав своє”, передають “Новости Донбасса”.

За даними цього видання, керівників супроводжували озброєні охоронці, також парк патрулювала велика кількість людей у камуфляжній формі.

gto-donetsk-3

“За підсумками змагань, всі, хто здав норми програми, отримали сертифікати і значки ГТО з рук Пушиліна Дениса Володимировича і Мішина. Крім того, в рамках фестивалю в парку пройшли змагання з армреслінгу та показові виступи професійних спортсменів”, – поінформував ДАН.

Раніше повідомлялося, що самопроголошена влада непідконтрольних Україні районів Донеччини планує “поетапно ввести добровільну здачу норм програми «Готовий до праці і оборони» у всіх навчальних закладах Республіки”.

 

Читайте також:
Альтернатива київським копам: у”ДНР” запустили академію “сепарської поліції”.
ФОТО, ВІДЕО, ПЛАГІАТ

“5 хвилин шизофренії”. Як в “ДНР” тренують “мирну” відсіч збройній іноземній місії. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна