Кримські татари на межі з окупантами відзначають річницю блокади півострова

 

Поблизу адміністративної межі Херсонської області й тимчасово окупованого Криму в суботу, 24 вересня, проходить акція кримських татар, присвячена першій річниці громадянської блокади півострова. Про це повідомляє канал “112 Україна“.

Участь у заході під гаслами “Крим – це Україна” бере близько півтисячі людей.

О 12:30 стартував автопробіг із Генічеська на контрольний пуск пропуску “Чонгар”, в ньому взяли участь активісти та волонтери блокади з різних куточків України, Білорусі, а також із самого Криму.

Надалі відбулася хода з прапорами, зокрема величезним кримськотатарською прапором, до лінії розмежування з окупантами. В колоні присутні лідери кримськотатарського народу, серед яких – голова Меджлісу, народний депутат України Рефат Чубаров.
Марш пройшов майже впритул до російських позицій.

Там заплановано нагородження активістів блокади.

Як заявив координатор громадянської блокади Криму Ленур Іслямов, також передбачено запуск повітряних кульок із листівками на окуповану територію.

“Ми зараз встановили українське радіо, яке віщає туди на окуповану територію, і це теж елемент прориву антиблокади, яка там зараз існує”, – сказав Іслямов у коментарі “112”.

Фото: ФБ Анжела Ярмолюк

Фото: ФБ Анжела Ярмолюк

На час проведення акції, з 13:30 до 14:30, Державна прикордонна служба України призупиняла рух через КПВВ “Чонгар”.

Водночас із повідомлень ДПСУ стало відомо, що протягом минулої доби на адміністративній межі з окупованим Кримом було зафіксувано польоти 10 російських розвідувальних вертольотів та використання аеростату типу “Рись” для ведення повітряної розвідки збройними силами Російської Федерації.

Читайте також:
Російські прикордонники на Перекопі сприйняли своїх військових
за українських диверсантів

Росія створить в окупованому Криму “прикордонний полігон”

Нагадаємо, 20 вересня 2015 року кілька сотень активістів заблокували дорогу для вантажного транспорту до окупованого Росією Криму. Так почалася “продовольча” блокада півострова. Менш ніж через місяць активісти дали старт енергетичній блокаді, коли було підірвано опори електропередач.
16 січня 2016 року, домігшись рішення Кабміну щодо обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з України до окупованого Криму, активісти зняли блокаду.

Читайте також:
Кримські татари підбили підсумки річної блокади Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна