Байден порівняв Донбас із Техасом і заявив, що Україна згідна на його “особливий статус”

Віце-президент США Джозеф Байден стверджує, що Україна надасть особливий статус окупованим територіям Донецької та Луганської областей, але це дуже складний процес. Про це він сказав під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку, передає канал “112 Україна”.

Байден вжив порівняння Донбасу з американським штатом Техас, а Росії – з Мексикою: “Коли ти говориш, що Донбас повинен одержати спеціальний статус і ти збираєшся закріпити це в Конституції, це однаково, що сказати: “Техас матиме спеціальний статус, тому що ми хотіли б, щоб Мексика мала більше впливу в Техасі, і ми збираємося провести це через Конгрес США”.

“Це дуже складний крок, який вони (українська влада) погодилися почати. Я переконаний, що вони це зроблять”, – сказав віце-президент США.

“Але наше завдання – зробити все можливе, щоб коли Україна допускає помилку (а вони в них є), Європа не могла сказати, що все це не працює через Україну”, – заявив Байден.

Читайте також:
42% жителів Донеччини і Луганщини – за повернення ОРДЛО без особливих повноважень, – соціологія

Байден: США готові надати Україні 1 млрд. доларів кредитних гарантій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна