СБУ: в полоні бойовиків залишаються 111 українців

 

Від початку проведення антитерористичної операції із тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей вдалося звільнити 3082 українських заручників. Про це в п’ятницю, 23 вересня, повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

“Нашим центром із взаємодією з волонтерами, з патріотами вдалося звільнити з полону 3082 осіб. На сьогодні ми зібрали свідчення 124 людей, які погодилися надати нам їх. Щомісячно ми обіцяємо продовжувати цю роботу, збирати свідчення тих, у кого на спині вирізані тризуби, у кого плоскогубцями поламані фаланги пальців”, – сказав Грицак.

За його словами, йдеться про звільнення не лише військовослужбовців, а бійців добровольчих батальйонів, журналістів, священників, пересічних мешканців Донбасу. “Всі вони були живими рабами”, – додав Грицак.

“У полоні залишається 111 заручників, з них дев’ять – на території Росії – є живими. Нами встановлено місця тримання, якщо їх не перевели, 57 заручників”, – сказав голова СБУ в ефірі “Еспресо ТВ”.

Читайте також:
Замість Жемчугова і Супруна Україна віддала “ДНР” колишнього СБУшника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна