Директора Запорізького титано-магнієвого комбінату затримали за розтрату 492 млн. гривень

 

Директора Запорізького титано-магнієвого комбінату (ЗТМК) Володимира Сивака затримали за підозрою в розтраті 492 млн гривень. Про це сказано в повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро.

Як повідомляється, затримання відбулося в рамках розслідування, розпочатого детективами Бюро у червні 2016 року за фактом зловживання службовим становищем особами ТОВ “ЗТМК”, що призвело до розтрати грошових коштів в особливо великих розмірах. Затриманому директору ТОВ “ЗТМК” готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

Слідство встановило, що протягом 2014-2015 років на модернізацію виробництва комбінату, відповідно до договору про заснування, компанія-співвласник Tolexis Trading Limited виділила 880 млн. гривень.

Однак директор підприємства, зловживаючи службовим становищем, здійснив розтрату більшої частини отриманих коштів, а саме 492 млн гривень, перерахувавши їх на користь третіх осіб.

Зокрема, замість фінансування витрат на модернізацію кошти спрямовано ВАТ “Холдингова компанія “Енергомережі”, ВАТ “Запоріжжяобленерго”, ВАТ “Комерційний банк “Надра” і ТОВ “Синтез Ресурс” – у рахунок погашення заборгованості ЗТМК перед зазначеними суб’єктами.

При цьому платежі мала здійснити компанія Tolexis Trading Limited на умовах, передбачених договором заснування ТОВ “ЗТМК”.

У разі визнання судом винуватості затриманого директора, йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:
ВРЮ відмовилася відсторонити від посади свого члена Гречківського, викритого на хабарі $0,5 млн.

Члена Вищої ради юстиції викрили на хабарі 500 тис. доларів, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна