Суд замість арешту відпустив Гречківського під заставу, зменшену в 4 рази

 

 

Печерський райсуд відмовився задовольнити клопотання Генпрокуратури про арешт члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського, підозрюваного у вимаганні хабара. Також ГПУ клопотала про можливу заставу в розмірі 13 млн. грн. Натомість Гречківському суд призначив заставу в розмірі 3,85 млн. гривень.
Таке рішення ввечері 22 вересня оголосила слідчий суддя Світлана Шапутько, передає агенція УНН.

“У задоволенні клопотання слідчого з особливо важливих справ… Генеральної прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно Гречківського відмовити. Застосувати щодо Павла Гречківського запобіжний захід у вигляді застави 3 млн. 895 тис. 606 грн.”, – сказала суддя.

Також суд зобов’язав підозрюваного прибувати за кожним викликом до прокурора і слідчого судді, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними й потерпілими по справі, а також повідомляти слідчому про зміну місця проживання.

Суддя Шапутько зазначила, що Гречківський або інші особи можуть внести за нього заставу протягом п’яти днів.

Як відомо, генпрокурор Юрій Луценко у середу, 21 вересня, заявив, що член ВРЮ вимагав хабар у розміні 500 тис. дол. за незаконний вплив на судове рішення. Було затримано посередника – арбітражного керуючого Міністерства юстиції, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів.

Сьогодні Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади, натомість він пішов у відпустку.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна