Насалик пообіцяв зниження тарифів на світло

 

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик обіцяє зниження тарифів на світло з прийняттям закону про ринок електроенергії. Про це він заявив під час виступу у Раді, інформує “Еспресо.TV“.

“Законопроект вирішує три найважливіші питання: удосконалює державну політику в електроенергетиці, імплементує вимоги третього енергетичного пакету реформ ЄС та вдосконалює структуру та функціонування ринку, передбаченого діючим законом 663. Переваги створення ринку електричної енергії в першу чергу відчують споживачі. Від споживача, який не має прав і просто приймає ціну за неякісні послуги до головного суб’єкту ринку, який бере активну участь в ньому”, – наголосив Насалик.

Він наголосив, що споживач має право вибору і це головна вимога цього закону.

“Саме цей закон дає можливість в середньостроковій перспективі привести до зниження цін на електричну енергію”, – додав Насалик.

На ціни на електроенергію впливатимуть лише виробники електроенергії з одного боку і постачальники – з іншого боку. Жодного адміністративного втручання, наголосив міністр.

Читайте також:
Сьогодні набуло чинності підвищення тарифів на електроенергію

Кабмін запустив сайт з інформацією про тарифи, комуналку та субсидії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна