На кордоні з Білоруссю прикордонникам довелося застосувати зброю проти натовпу захисників контрабандистів

 

Біля кордону з Білоруссю у Волинській області сталося зіткнення місцевих мешканців, що займаються “контрабандним бізнесом”, із прикордонниками. про Це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

За інформацією відомства, НП сталася в середу, 21 вересня, ввечері. Близько 20 осіб здійснили спробу блокувати прикордонників, аби звільнити контрабандистів, які несли в Білорусь товари.

Перед цим прикордонні наряди відділу “Доманове” Луцького загону ДПСУ затримали в Ратнівському районі двох порушників. Українці намагалися перенести пакунки через кордон до Білорусі в районі українського населеного пункту Сільця-Млинівські.
Невдовзі до місця затримання правопорушників прибули місцеві жителі на транспортних засобах. Два десятки людей блокували прикордонні наряди, нецензурно висловлювались та погрожували охоронцям кордону розправою.
Ігноруючи усні вимоги прикордонників, невідомі почали відтісняти затриманих від правоохоронців, продовжували вести себе агресивно по відношенню до прикордонників та почали чинити фізичний опір.

“У зв’язку з цим прикордонники змушені були здійснити попереджувальні постріли вгору, після чого група місцевих жителів швидко сівши в автомобілі втекла з місця події в напрямку населеного пункту”, – інформує ДПСУ.

За вказаним фактом поінформовано прокуратуру Волинської області, головне управління Національної поліції, управління Служби безпеки у Волинській області та інші силові органи. Здійснюються заходи з встановлення та затримання правопорушників та їх поплічників.

За фактом нападу на прикордонний наряд внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України – “погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”.

Читайте також:
Копачі бурштину перешкоджають демаркації кордону з Білоруссю. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна