На Донбас прибув 56-й гумконвой із Росії

 

На непідконтрольну Україну територію Донбасу в четвер, 22 вересня, прибув черговий, 56-й за ліком, гуманітарний конвой Міністерства з надзвичайних ситуацій Російської Федерації.

Як повідомив сайт сепаратистів ДАН з посиланням на так зване “МНС ДНР”, колона, що прибула в Донецьк, складається з 36 вантажних автомобілів.

“Як очікується, загальна вага вантажу досягне 289 тонн. У складі – дитяче харчування та медичне обладнання”, – інформує сайт бойовиків Донецька.

Паралельно так зване “МНС ЛНР” повідомило, що до Луганська в складі цього ж гумконвою прибуло 28 автомобілів із Росії. Вони доставили понад 310 тонн вантажів, зокрема дитяче харчування (7,3 тонни молочних сумішей, 94,7 тонни м’ясного пюре, 36 тонн фруктового соку, 32,5 тонни фруктового пюре, 43,2 тонни овочевого пюре, 40,8 тонни молочної каші).

Крім того, МНС Росії доставило в окупований Луганськ 37,2 тонни медичного майна, будматеріали і шкільне приладдя.

Факт прибуття гумконвою з Росії підтвердив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.
“З 06.25 до 07.20 через пункти пропуску «Донецьк» (РФ) та «Матвєєв Курган» (РФ) на в’їзд в Україну прослідувало дві колони «гумконвою» у складі 69 автомобілів”, – написав Слободян у “Фейсбуці”, зазначивши, що попередньо було заявлено 60 авто.

“Оскільки Російською Федерацією в черговий раз грубо порушила норми міжнародного і національного права, що регламентують порядок направлення гуманітарних вантажів, і представники МКЧХ (Міжнародного комітету Червоного Хреста) також не брали у цьому участі, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій”, – зазначив представник ДПСУ.

В ході візуального спостереження було встановлено, що більшість автомобілів заповнена, нібито, продуктами харчування та медикаментами, додав він. Окрім заявлених товарів, в’їхало також по одній вантажівці з книгами, меблями та сантехнікою.

Нагадаємо, 55-й гуманітарний конвой МНС Росії прибув в ОРДЛО 25 серпня ц.р. Російська сторона тоді дозволила українським прикордонникам лише поверховий огляд вантажу.

Читайте також:
Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна