Луценко анонсував зняття недоторканності з нардепа від “Опоблоку” Скорика

 

Генеральна прокуратура наступного тижня внесе до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з народного депутата від “Опозиційного блоку” Миколи Скорика. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко у четвер, 22 вересня, в Одесі в ході наради з представниками правоохоронних органів області, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Він додав, що до кінця доби четверга очікує підписання підозри в організації заворушень під будівлею Одеської облдержадміністрації 19 лютого 2014 року колишньому першому заступнику голови ОДА Олександру Орлову. Головою ОДА тоді був Микола Скорик.

“Наскільки я розумію, сьогодні буде підписана підозра колишньому першому заступнику Одеської обласної державної адміністрації громадянину Орлову в тому, що він організував заворушення біля обласної державної адміністрації”, – сказав Луценко.

Він також повідомив, що має намір “на наступному тижні внести подання про зняття депутатської недоторканності щодо голови Одеської облдержадміністрації громадянина Скорика, який підозрюється в причетності зокрема до цих сумних подій”.

У свою чергу одеське видання “Думская” повідомляє, що минулої ночі у Орлова проходили обшуки за цією справою.

Як відомо, 19 лютого 2014 року в Одесі група озброєних битками “тітушок” напала на активістів Євромайдану, журналістів та простих жителів міста. Слідство вважає, що до цього було причетне тодішнє керівництво області, яке представляло Партію регіонів.

Сам депутат від “Опоблоку” Микола Скорик, якого можуть позбавити імунітету, вважає це тиском на опозицію і демократію в Україні. Про це він заявив під час брифінгу у Верховній Раді.

“Я мушу від політичної партії “Опозиційний блок” звернутися з цієї трибуни до послів країн Європейського Союзу, до послів Сполучених Штатів Америки, до всієї світової спільноти [з проханням] вплинути на українську владу і не дати остаточно знищити в Україні демократію і опозицію, свободу слова”, – цитує Скорика “Українська правда”.

Заяви генпрокурора Юрія Луценка щодо підозри йому та Орлову в організації побиття “тітушками” активістів Євромайдану 19 лютого 2014 року Скорик назвав “примітивним піар-шоу”.

Також нардеп заявив, що в середу і четвер слідчі проводили “абсолютно антизаконні процесуальні дії щодо спроб нічних допитів і обшуків у Орлова”. Метою таких дій Скорик назвав спроби змусити Орлова свідчити проти нього.

Микола Скорик також поскаржився на те, що “Луценко очолив тотальну війну проти опозиції”.

Читайте також:
Матюки в мікрофон Верховної Ради від Опоблоку:
“Старый пи***с, б***дь, на***й…” ВІДЕО

Луценко відзвітував про затримання в Одесі зажерливого заступника прокурора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.