Конгрес США підтримав закон спрямований на підтримку України, який включає надання летальної зброї

 

Палата представників Конгресу США одностайно схвалила закон Про підтримку стабільності і демократії в Україні” , раніше підтриманий Комітетом у закордонних справах. Про це йдеться  повідомленні прес-служби посольства США в Україні.

“Документ, ініційований Співголовою Комітету у закордонних справах Палати представників Еліотом Енгелем та внесений ним спільно з конгресменом-республіканцем Адамом Кінзінгером, фіксує збереження американських санкцій проти РФ до своєчасного, повного і доведеного виконання нею Мінських домовленостей”, – сказано в повідомленні.

Як повідомляється, закон містить заборону на визнання США анексії Росією Криму. Передбачається також, що відповідні санкції залишатимуться чинними доки президент США не надасть до Конгресу свідчення про відновлення суверенітету України над півостровом.

Крім того, до переліку передбачених законом координованих з союзниками та партнерами США засобів підтримки України включено летальні оборонні системи озброєнь. Окремі його положення спрямовані на посилення протидії російській інформаційній пропаганді та сприяння залученню іноземних інвестицій в економіку України.

Співавторами документа виступили близько 40 конгресменів від Демократичної та Республіканської партій.

Зазначається, що перед його підписанням президентом США ідентичний за змістом законопроект має бути підтриманий Сенатом.

Читайте також:
Порошенко заявив, що США може абсолютно безпечно передати нам летальну зброю

Порошенко в рамках Генасамблеї ООН провів зустріч з Обамою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна