Рада при Путіні розробила план переселення кримчан на Далекий Схід

 

Власників російських паспортів з окупованого Криму разом з іншими мешканцями півдня Росії можуть переселити на Далекий Схід і в Сибір. Такі пропозиції підготувала комісія з міграції Ради з питань міжнаціональних відносин при президенті РФ, повідомляє російська газета “Известия”.

За даними видання, голова комісії Асламбек Паскачев озвучить пропозиції щодо “колонізації” на засіданні ради в жовтні, після чого пропозиції представлять президентові Путіну.

За словами Паскачева, Росія потребує програми масового переселення громадян із регіонів з надлишком трудових ресурсів у місця, де їх не вистачає. Першими кандидатами на переселення, на його думку, стануть жителі деяких регіонів Центральної Росії, Південного федерального округу (до складу якого влада РФ віднедавна включила окупований Крим) і Північного Кавказу.

За оцінками Паскачева, до переїзду в Сибір і на Далекий Схід готові від 500 тис. до 1 млн. працездатних людей.

Залучити фахівців із західних регіонів, вважає голова комісії, допоможуть пільгові позики на придбання житла, “підйомні”, підвищені заробітні плати, навчання за затребуваними спеціальностями та розвиток інфраструктури.

Варто зазначити, що два роки тому за пропозицією Ради з питань міжнаціональних відносин Путін доручив створити умови для “підвищення мобільності громадян”. Слідом за цим уряд затвердив план заходів щодо підвищення мобільності громадян Російської Федерації на 2014-2018 роки. Голова ради вважає, що документ надалі треба розширити, аби надати внутрішній міграції масовий характер.

При цьому Паскачев заявляє, що громадянам з інших регіонів Росії треба давати перевагу перед іноземною робочою силою (читай – із КНР).

Читайте також:
У ПАРЄ не приймають результати виборів до Держдуми РФ у Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна