Екс-глава Пентагону назвав передумови вступу України в НАТО

 

Екс-глава Пентагону Леон Панетта заявив, що передумовою вступу України в НАТО є відновлення контролю над кордоном. Про це він сказав в інтерв’ю ЛІГА.net.

“Мені б хотілося бачити Україну членом НАТО. Це зараз важко, але якщо ми зможемо вирішити питання з кордоном, в результаті це створить умови для членства в НАТО”, – заявив колишній міністр оборони США.

Панетта наголосив на важливості поставки оборонного озброєнyя Україні, щоб “послати чіткий сигнал Росії про те, що вони не будуть терпіти агресію”.

Як відомо, Леон Панетта – американський політик-демократ, багато років працював в Конгресі США, керував адміністрацією 42-го президента США Білла Клінтона. Піком його кар’єри стали вищі пости у військово-політичній ієрархії США. При президенті Бараку Обамі Панетта очолював Центральне розвідувальне управління в 2009-2011 роках, а потім – Пентагон в 2011-2013 роках. Як директор ЦРУ Леон Панетта поставив на потік ліквідацію ватажків джихадистів дронамі на Близькому Сході і курирував операцію, яка призвела до знищення Усами бен Ладена.

Читайте також:
НАТО готове сприяти Україні в боротьбі проти агресії Росії

Порошенко: вступ до НАТО – стратегічна мета України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна