На Одещині затримали банду “перевертнів у погонах”

 

На Одещині правоохоронці затримали членів організованого злочинного угруповання, причетних до низки викрадень, пограбувань та нападів, серед яких поліцейські та працівники прокуратури. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

“До банди входили колишні та діючі працівники Чорноморського відділення поліції, а також працівники Чорноморської місцевої прокуратури. “Перевертні у погонах” незаконно втручалися в розслідування та приховували злочини, що скоювали члени угруповання, попереджали про можливі затримання і обшуки у спільників, приховували та фальшували докази”, – йдеться в повідомленні.

Під час злочинів бандити використовували форму працівників правоохоронних органів.

Повідомляється, що оперативники спецслужби затримали десятьох членів ОЗУ (одного працівника прокуратури, двох поліцейських та сімох цивільних).

Під час обшуків у зловмисників вилучено награбовані гроші та цінні речі, зокрема, хутро, зброю, наркотики, відмички, маски, альпіністське знаряддя.

Усім зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 121, ч. 4 ст. 296 та ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Крім того, в СБУ зазначили, що у лютому окремих членів банди вже затримували співробітники СБУ під час подій, пов’язаних з катуваннями громадян працівниками Чорноморського відділення поліції. Тоді бандити, які залишилися “на волі”, організували акції протесту біля суду і спромоглися звільнити своїх подільників. Організаторами протестів за “нібито незаконне затримання” та наступне звільнення “продажних поліцейських” виступали ватажки та активні члени ліквідованого сьогодні угруповання.

Читайте також:
На Харківщині затримали дезертира, який застрелив чоловіка та поранив солдата

В одеському трамваї військовий відкрив стрілянину

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна