Геращенко: У питанні Криму настає момент істини для парламентських асамблей Європи

 

Українські парламентарії будуть відстоювати позицію щодо невизнання легітимності Державної думи РФ “на всіх міжнародних майданчиках і в усіх міжпарламентських делегаціях та асамблеях”. Про це заявила перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи ухвалу парламенту України щодо виборів російської Держдуми.

“Настає момент істини для ПАРЄ, ПА НАТО і ПА ОБСЄ: чи готові їх члени сісти в одній залі з нелегітимними депутатами Держдуми”, – написала Геращенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Говорячи про звернення ВР “до колег в усьому цивілізованому світі не визнавати вибори до Держдуми РФ”, віце-спікер наголосила: “Ми не сприймаємо спроб зайняти в цьому питанні напівпозицію і прийняти напівміри, як це сьогодні робить світ: мовляв, ми не визнаємо повноваження чотирьох кримських депутатів. А няшмяш-Поклонську в списку партії “жуликов и воров” визнаєте? А інших “видатних” кримчан? А той факт, що прізвища сотень тисяч кримчан незаконно були включені до виборчих бюлетенів через насильницьке нав’язування російського громадянства, визнаєте?”

Вибори були нелегітимними, бо Росія фальсифікувала їх на окупованому українському півострові Крим, і тому Дума нелегітимна, підкреслила Геращенко.

Читайте також:
Рада визнала нелегітимною Держдуму РФ нового скликання.
ТЕКСТ ЗАЯВИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна