У Ріо відбулась церемонія закриття XV літніх Паралімпійських ігор. ВІДЕО

 

Збірна України завоювала 117 медалей і посіла третє місце серед 176 країн-учасниць у загальнокомандному медальному заліку на Параолімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Про це сказано в повідомленні прес-служби Національного паралімпійського комітету.

Зокрема, паралімпійці України здобули 41 золоту медаль, 37 срібних і 39 бронзових. Це найкращий показник українців за всі часи участі в Паралімпіадах.
Нашу команду в Ріо представляли 172 спортсмени в 15 видах спорту.

Перше місце посіла збірна Китаю (107-81-51), друге – збірна Великої Британії (64-39-44).
Команда США залишилася на четвертому місці (40-44-31).

Паралімпійці України на XV Паралімпіаді встановили 109 рекордів у трьох видах спорту:

  • Плавання – 94 рекорди
  • Легка атлетика – 14 рекордів
  • Пауерліфтинг – 1 рекорд

У тому числі – 22 рекордів світу (19 у плаванні, три – легка атлетика);
32 паралімпійські рекорди (26 у плаванні, п’ять – з легкої атлетики та один – з пауерлфітингу);
54 рекордів Європи (49 – в плаванні, шість – у легкій атлетиці).

Українських спортсменів уже привітали президент Перо Порошенко та прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

“Щиро вітаю та дякую українській паралімпійській збірній! Результати змагань для України вражаючі – 117 медалей і третє місце серед всіх країн світу! Ви – герої! Кожен з вас довів, тяжка праця і жага до перемоги – обов’язково дають результат! Слава українцям!” – написав Гройсман у “Фейсбуці”.

“Браво, наші паралімпійці! 117 медалей: 41 золота, 37 срібних та 39 бронзових – такий підсумок фантастичних виступів українських спортсменів в Ріо. Дякуємо за блискучі результати, щирі емоції та натхнення, яке ви дарували нам щодня!” – зазначив Порошенко.

Церемонія закриття XV літніх Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро відбулась 19 вересня о 2:00 ночі (за київським часом).

Прапор України на стадіоні під час церемонії закриття виніс учасник п’яти Паралімпіад, багаторазовий чемпіон світу, Європи та Паралімпійських ігор, чемпіон XV Паралімпіади футболіст Тарас Дутко.

Повідомляється, що перша найбільша група паралімпійців, у якій – найбільше чемпіонів та призерів XV Паралімпійських ігор, прибуває в Україну в ніч з 21 на 22 вересня, а саме – о 1:25 ночі в термінал F в аеропорту “Бориспіль”.

Читайте також:
Збірна України завершила Паралімпіаду в Ріо з історичним досягненням:
117 медалей, 41 “золото”

Українські футболісти виграли “золото” Паралімпіади в Ріо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна