Правоохоронці вилучили ювелірні вироби на 300 млн. гривень

 

Правоохоронці провели широкомасштабну операцію, в результаті якої було викрито схему ухиляння від сплати податків всеукраїнською мережею ювелірних магазинів. В результаті було вилучено товарів на 300 млн. гривень, повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

“В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК, було встановлено, що громадянин України організував по всій території країни мережу більше, ніж з 60 ювелірних магазинів. Вказані магазини продавали ювелірні вироби, які були виготовлені на підконтрольному організатору схеми підприємстві з незаконно скупленого брухту золота”, – йдеться в повідомленні.

В повідомленні зазначається, що ювелірні вироби продавалися від імені низки фізичних осіб-підприємців без відповідного відображення в бухгалтерському та податковому обліках реальних доходів, отриманих від продажу.

Таким чином, зловмисники ухилилися від сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі понад 7 мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили низку підприємців, причетних до злочинної схеми.

“В результаті проведених обшуків в 18 областях було виявлено та вилучено по 150 кілограмів золота і срібла, ювелірні вироби на суму понад 300 мільйонів гривень, 59 печаток фізичних осіб-підприємців, причетних до злочинної схеми, більше 200 банківських карток, а також чорнову бухгалтерію”, – йдеться в повідомленні.

Наразі слідчі дії тривають.

Читайте також:
В Києві із банку зникли 210 тис. доларів, 23 тис. євро та 3 кг золота

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна