Окупанти придумали, як боротися зі зростанням проукраїнських настроїв на Донбасі

 

На тимчасово окупованих територіях Донбасу російське окупаційне командування вживає заходи для придушення проукраїнських настроїв серед місцевого населення. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони.

“З огляду на значне зростання проукраїнських та протестних настроїв місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України у т.ч. демонстративну відмову від служби у російських окупаційних військах, на фоні різкого соціально-економічної ситуації, проблем із медичною допомогою, забезпеченням продуктами і предметами повсякденного вжитку, російське окупаційне командування готується до протидії масовим заворушенням у т.ч. саботуванню підготовки до місцевих “праймеріз”, а також використовує “економічні” важелі тиску. 18 вересня”, – сказано в поідомленні.

Як зазначає ГУР, окупанти розпочали комплекс демонстративних заходів з посилення поліцейського режиму під приводом “протидії діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС України”.

У рамках зазначених заходів, частини та з’єднання 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, а також підрозділи ФСБ РФ були приведені у вищі ступені бойової готовності та перевірена їх готовність до дій в умовах різких змін оперативної обстановки у т.ч. протидії масовим проявам непокори місцевого населення.

Крім того, російська окупаційна влада поставила обов’язкову умову: надавати гуманітарну допомогу або грошову компенсацію, яка передбачена замість гуманітарної допомоги тільки тим сім’ям, які нададуть довідку про проходження служби члена родини в російських окупаційних військах або, відповідно, про загибель чи отримані поранення члена родини під час такої “служби”.

Читайте також:
На окупованих територіях Луганщини зросли проукраїнські настрої. ФСБ активно залякує населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна