“Народний фронт” закликав Раду ухвалити заяву про невизнання Держдуми РФ

 

Партія “Народний фронт” закликає Верховну Раду ухвалити заяву про нелегітимність новообраної Державної думи Росії та відповідне звернення до міжнародних партнерів. Про це на брифінгу в понеділок, 19 вересня, повідомив лідер “Народного фронту” Арсеній Яценюк.

“Спільна позиція всіх західних партнерів щодо невизнання легітимності Державної думи РФ буде ще одним свідченням того, що ніхто не визнає і не визнає незаконну анексію Криму. Більше того, незаконна анексія Криму потягнула за собою зараз і незаконність вищого законодавчого органу Російської Федерації”, – сказав екс-прем’єр.

Яценюк повідомив, що “Народний фронт” закликає парламент підтримати заяву про невизнання легітимності Держдуми Російської Федерації та засудження проведення так званих виборів до Державної думи РФ.

Крім того, він закликає “звернутися до Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, ОБСЄ та інших міжнародних організацій з тим, щоби світ не просто засудив вибори до Державної думи РФ, а й приєднався до української позиції щодо нелегітимності цього органу, який був обраний Кремлем з порушенням всіх норм міжнародного права”.

Фракція “Народний фронт”, наголосив він, зареєструвала проект відповідної постанови ВР.

“Звертаємося до членів парламенту і профільного комітету невідкладно зібратися, розглянути проект цієї постанови і на поточному тижні проголосувати та ухвалити відповідну заяву про визнання нелегітимності виборів до Державної Думи Російської Федерації”, – підкреслив Арсеній Яценюк.

Лідер “Народного фронту” висловив сподівання, що Верховна Рада у вівторок розпочне розгляд цього питання як одного з пріоритетних.

“Переконаний, що президент України, який зараз перебуває на сесії Генеральної осамблеї Організації Об’єднаних Націй, також звернеться з відповідною заявою до всіх наших західних партнерів і до членів ООН з тим, щоби вибори були невизнані, щоби світ продемонстрував: Росія незаконно провела вибори на українській території, Росія незаконно сформувала Державну думу”, – наголосив Яценюк.

Читайте також:
“Єдина Росія” отримала конституційну більшість на виборах Держдуми РФ

Кримські татари бойкотували незаконні вибори в Криму

Незаконні вибори до Держдуми РФ в Україні:
сутички біля дипустанов Росії. ХРОНІКА ПОДІЙ

Наступна Держдума Росії буде нелегітимною через вибори в Криму, – експерт

Нагадаємо, Україна неодноразово висловлювала протест через проведення Росією виборів до Держдуми на території окупованого українського півострова Крим.

8 вересня Верховна Рада ухвалила постанову, закликавши парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їхні результати.

10 вересня президент Петро Порошенко наказав поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми в Криму та по всій території України.

У Європарламенті назвали вибори в Криму 18 вересня черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами у Криму та місті Севастополі.
Держдеп США заявив, що не визнає вибори до Держдуми в Криму.

Читайте також:
РНБО розширила санкційний “список Сенцова-Кольченка”
та готує нові обмеження за вибори в Криму

Кримчанина затримали за підозрою в закликах до блокування виборів у Держдуму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна