На саміті ООН схвалили Нью-Йоркську декларацію у справах біженців і мігрантів

 

На саміті в штаб-квартирі ООН у справах біженців і мігрантів 19 вересня світові лідери і глави МЗС 193 країн схвалили декларацію з цих проблем. Про це йдеться у прес-релізі, оприлюдненому на сайті ООН.

Нью-Йоркська декларація виражає політичну волю світових лідерів зберегти життя, захисту права і взяти частку відповідальності за вирішення міграційної кризи у глобальному масштабі.

Держави-члени ООН декларують зобов’язання здійснювати все можливе для вирішення міграційних проблем і підготувати світ до нових проблем у цій сфері.

У декларації, яка не є юридично зобов’язуючим документом країни-підписанти виражають волю “захищати права всіх біженців і мігрантів, незалежно від статусу”, передає “Європравда”.

Також у декларації говориться про необхідність “забезпечити всім біженцям та дітям-мігрантам реалізації права на освіту протягом декількох місяців після прибуття”.

Окрім того, говориться у декларації і про “запобігання і реагування на сексуальне та гендерне насильство”, “підтримку країнам, які розміщають велику кількість біженців” та інші аспекти міграційної кризи .

Для реалізації завдань, сформульованих декларацією, планується “почати переговори, щодо розробки глобального договору щодо регулювання міграції у 2018 році”.

У заяві також йдеться про необхідність розробки спільних рекомендацій щодо принципів роботи з мігрантами у кризових ситуаціях, а також про необхідність “досягнення більш справедливого розподілу тягаря і відповідальності за розміщення і підтримку біженців між країнами світу”.

Як відомо, президент України Петро Порошенко в ООН закликав розробити міжнародний механізм відповідальності, а  також рамки для захисту прав внутрішньо-переміщених осіб.

Читайте також:
Порошенко у США розповів про те, скільки людей в Україні втратили домівки через агресію Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна