У Маріуполі слюсар намагався задушити поліцейського, щоб заволодіти автоматом

 

У Маріуполі зловмисник скоїв напад на співробітника поліції, який охороняв стратегічний об’єкт. Про це повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції в Донецькій області.

“Сьогодні (18 вересня) близько 5:30 зловмисник напав на поліцейського, який ніс службу в Приморському районі, і намагався його задушити. Метою 25-річного маріупольця була автоматична зброя. Напад було сплановано заздалегідь”, – повідомив начальник обласної поліції В’ячеслав Аброськін.

Зазначається, що чоловік планував злочин близько місяця.

Поблизу поста поліції є зупинка громадського транспорту, звідки їздив підозрюваний, і кожен день він відстежував дії поліцейських, вивчав місце, прикидав шляхи відходу.

25-річний слюсар планував захопити і продати автомат. Йшов на справу підготовленим: у зловмисника вилучено фомку, мотузку і мішок.

Чоловік ззаду підкрався до співробітника поліції, який присів на стілець, накинув мотузку і став його душити. Поліцейському, завдяки професійній підготовці, вдалося виплутатися з мотузки. На допомогу йому одразу прийшов напарник.

“Тільки пильність другого поліцейського врятувала життя його товариша. Цей випадок показав, що співробітники поліції, які несуть службу зі зброєю в руках, повинні бути у будь-який момент готовими відбити напад. Ми знаходимося на війні – про це треба пам’ятати кожну хвилину”, – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Затриманий доставлений в Приморське відділення поліції. З ним працюють слідчі.

 

Зараз всі пости поліції посилені, працівники, які несуть службу з охорони стратегічних об’єктів, проінструктовані.

Читайте також:
В Маріуполі почала роботу патрульна поліція. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна