Порошенко поїхав до США для участі в Генасамблеї ООН

 

Президент України Петро Порошенко упродовж 18-21 вересня перебуватиме з візитом у Сполучених Штатах Америки.

Порошенко виступить з промовою під час загальних дебатів 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, а також візьме участь у саміті Ради Безпеки ООН та засіданні високого рівня, присвяченому проблемі біженців та мігрантів, повідомляє сайт глави держави.

На полях Генасамблеї ООН заплановано проведення низки двосторонніх зустрічей президента України з іноземними лідерами, зокрема Туреччини, Японії, Нової Зеландії, Аргентини, Катару та іншими.

“Окремої уваги під час візиту буде приділено питанням поглиблення відносин стратегічного партнерства України зі США. У цьому контексті Петро Порошенко зустрінеться з американським керівництвом, представниками провідних ділових і політологічних кіл країни”, – йдеться у повідомленні.

Як раніше прогнозував міністр закордонних справ Павло Клімкін, у кулуарах Генасамблеї ООН Порошенко зустрінеться і з очільником США Бараком Обамою.

Також програмою візиту передбачена традиційна зустріч президента України з українською громадою у США.

Читайте також:
Посол США: Крим може повернутися в Україну за аналогією з країнами Балтії

Порошенко закликав послів G7 та ЄС не визнавати російські вибори через Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна