Перша смерть “перемир’я”: під Авдіївкою внаслідок обстрілу загинув боєць ЗСУ

 

Внаслідок обстрілу з боку проросійських терористів у п’ятницю, 16 вересня, в Авдіївці загинув військовослужбовець Збройних сил України. Боєць помер у міській лікарні ввечері після отриманих раніше цього дня важких поранень, повідомляє ТСН.

Це перша загибель українського воїна з 15 вересня, коли міністри закордонних справ Німеччини й Франції під час візиту в Україну оголосили про “перемир’я”, домовлене з усіма сторонами конфлікту.

Удень у п’ятницю повідомлялося про шістьох поранених біля Авдіївки. В одного з них була мінно-вибухова травма. Після кількох годин операції в лікарні Авдіївки повідомили, що військовий житиме. Однак згодом поранений помер.

Окрім нього, у дуже важкому стані в лікарню Дніпра доправлений ще один воїн, інформує ТСН.

Тим часом в Авдіївці ввечері поновилися бої. Зокрема в районі промзони тривав ближній бій із застосуванням стрілецької зброї, стало відомо ще про двох поранених.

Спостерігачі й військові на передовій відзначають: після того, як європейські міністри Еро і Штайнмайєр привезли звістку про режим припинення вогню, на фронті дійсно стало тихіше. Великий калібр бойовиками фактично не застосовується, про що інформують у штабі. Натомість більше поранених від поодинокого, але прицільного вогню.

“Підступність ворога приносить криваві плоди: від роботи стрільців, гранатометників і снайперів кількість поранених у перемир’я не зменшилася, а навпаки – зросла”, – йдеться в сюжеті.

“Підло трохи навіть так і по-тупому… Була тиша, повна тиша навіть. Виходили на вулицю, не було взагалі жодного пострілу. Зненацька два РПГ (ручний протитанковий гранатомет)“, – каже офіцер 81-ї бригади Масі-Мустафа Найєм.

Десантник пояснює, що навіть у відкритих потужних боях завдяки досвіду бійці поранень уникали. А тут – розслабилися.

Читайте також:
Вогняний мир: СЦКК показав свідчення обстрілу Мар’їнки запалювальними боєприпасами. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна