ГПУ чекає екстрадиції з Британії українця, який має стати прецедентом для повернення Онищенка

 

Із Великої Британії в найближчі кілька тижнів буде екстрадовано українця, якого Генеральна прокуратура України підозрює у скоєнні злочину. Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Єнін не уточнив ні імені, підозрюваного, ні справи, у якій він фігурує.

“Можу сказати, що протягом найближчих кількох тижнів ми очікуємо екстрадицію в Україну одного з наших громадян, якого ми підозрюємо у скоєнні злочину. Це буде першим прецедентом екстрадиції нашого співвітчизника з Туманного Альбіону”, – сказав заступник генерального.

Він акцентував на тому, що це створить правовий прецедент для подальшої екстрадиції народного депутата Олександра Онищенка.

“Знаючи те, що Велика Британія є країною прецедентного права, цей випадок, безумовно, послужить на користь того, щоб видати нам також і Олександра Онищенка”, – сказав Єнін.

“Не хотів би називати конкретне ім’я, це таємниця слідства. Як тільки його екстрадують, ми дамо коментарі”, – зазначив заступник голови ГПУ про першого очікуваного екстрадованого.

Як відомо, зараз Інтерпол перевіряє наявність політичної складової у справі Онищенка. Рішення, можливо, буде прийнято в жовтні.

У червні НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке заподіяла шкоду державі к розмірі понад 3 млрд. грн. в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ “Укргазвидобування”. Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат із групи “Воля народу” Олександр Онищенко.
5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. Але перед тим він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України.
Зараз Онищенко, за останніми даними, перебуває в Лондоні.

9 серпня Солом’янський районний суд Києва дозволив затримати Онищенка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
10 серпня Онищенка було оголошено у всеукраїнський розшук. 16 вересня в НАБУ повідомили про передачу в Інтерпол документів щодо оголошення Онищенка в міжнародний розшук.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Інтерпол не може оголосити Онищенка в розшук до жовтня

Лещенко звинуватив Луценка в договорняку з Онищенком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна