Слідом за Латвією вкрадені в Україні гроші націоналізували Антигуа і Барбуда

 

Заморожені в банку Антигуа і Барбуди гроші Павла Лазаренка за рішенням місцевого суду надійдуть в державну скарбницю цієї країни. Таким чином, ці карибські острови збагатяться на 66,7 мільйона доларів.

Зазначена сума, що раніше належала колишньому прем’єр-міністру України Лазаренку, була заморожена на рахунках банку Антигуа і Барбуди, на даний момент ліквідованого.

Фонди були заморожені управлінням з політики за контролем над розповсюдженням наркотиків та відмиванням грошей Антигуа. Місцевий уряд аргументував це тим, що гроші Лазаренка були здобуті корупційним шляхом, повідомляє “Голос Америки”.

Відтак у четвер, 15 вересня, вищий суд Антигуа і Барбуди прийняв рішення перевести ці гроші в урядовий фонд конфіскатів, а по суті – в держбюджет. Як вони будуть використовуватися, вирішуватиме уряд цієї карибської нації.

З приводу грошей Павла Лазаренка велася судова справа між самим екс-прем’єром через його представників та урядом Антигуа і Барбуди.

“У всій цій історії найдивніше те, що український уряд не вступив у цей процес зі своїми вимогами щодо повернення грошей Лазаренка”, – говорить Джин Берд, юрист компанії Arnall Golden Gregory.

За його словами, щоб це зробити, слід було діяти до відповідних судових термінів, тобто починати, як тільки Україні стало відомо про те, що гроші колишнього керівника її уряду були заморожені на рахунках в Антигуа.

VoA також передає, що директор управління з питань політики за контролем над розповсюдженням наркотиків та відмиванням грошей Антигуа Едвард Крофт похвалив роботу своїх агентів. Він підкреслив: рушення у справі Лазаренка продемонструвало світові, що Антигуа і Барбуда не відкриті для бізнесу міжнародних злочинців.

Нагадаємо, днями стало відомо, що бюджет Латвії поповнився на 50 млн. євро, які відмили в Україні чиновники часів Януковича.

Читайте також:
Життя Лазаренка у США:
молода дружина, троє дітей, боротьба за офшорні гроші й притулок

Латвія готова обговорити повернення арештованих коштів,
проте “обурена” роботою українських правоохоронців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна