Паралімпійці продовжують виборювати нагороди в Ріо. За сьомий день вибороли ще 9 медалей

 

У сьомий день паралімпійських Ігор у Ріо  56 спортсменів України взяли участь у 10-ти видах спорту та вибороли 4 золотих, 2 срібні та 3 бронзові нагороди. Про це повідомляє прес-служба Національного паралімпійського комітету України.

Футболісти принесли нашій паралімпійській збірній яскраву перемогу над Нідерландами та вихід у фінал, що відбудеться 16 вересня з командою Ірану. Нашим спортсменам вдалось розгромити голландців з рахунком 4:0.

Традиційно яскраво виступив велосипедист Дементьєв Єгор в індивідуальній гонці з роздільним стартом – золота нагорода.
Наступний прикінцевий старт – 17 вересня, гонка на шосе.

Дебютний вид спорту – параканое, в якому бере участь наша команда (Синюк Микола, Лагутенко Наталія, Ємельянов Сергій). Український екіпаж вийшов до фіналу А у першому заїзді, який пройде 15 вересня у першій половині дня.

Бронзову крапку поставив у кульові стрільбі Денисенко Олексій у вправі Р4 (довільний пістолет 50 м 60 пострілів, змішаний).

Таким чином, у доробку українських стрільців – 1 золота, 1 срібна та 1 бронзова медаль та загальне четверте місце серед 11 країн-учасниць кульової стрільби на Паралімпіаді.
На Паралімпіаді в Лондоні було шосте.

У легкій атлетиці у сьомий день Паралімпіади – одна бронзова нагорода Овсій Зої (метання диску, 12.17 – регіональний рекорд). Дебютантка Ігор вже має у своєму доробку одну срібну та одну бронзову нагороди.

Традиційно потужно виступає національна паралімпійська збірна команда з плавання. Вибороли медалі дебютанти Ігор та маститі спортсмени. Перші на цих Іграх медалі взяли Лафіна Марія (срібло), Матло Ярина (срібло), Мащенко Олександр (бронза). Також своє перше золото взяв Кліпперт Сергій.

Перше золото Ріо в Анни Стеценко – на дистанції 50 м вільним стилем зі світовим та паралімпійським рекордом (27.34). Вона побила рекорд світу на цій дистанції, що тримався 20 років, встановлений у 1996 році.

Феноменальна естафета збірної України – 4х100 м вільним стилем із золотою нагородою з паралімпійським рекордом (3:48.11). Однієї сотої не вистачило до рекорду світу.

У Виноградця Дмитра – рекорд Європи на дистанції 50 м брасом (55.03).

Наразі команда плавців побила сьогодні свій же рекорд за загальною кількістю здобутих нагород у 2012 році. Тоді було 44 медалі (17 золотих, 14 срібних, 13 бронзових), а зараз вже 48 (18 золотих, 15 срібних та 15 бронзових).

За сьомий день змагань у нас – 1 рекорд світу, 1 рекорд Європи та 2 паралімпійських рекорди.
Загалом – 14 рекордів світу за 7 днів змагань, 8 рекордів Європи та 14 паралімпійських рекордів.

Підсумок українського дня: 31 золотих, 23 срібні та 27 бронзових – сумарно 81 медаль. Згадаємо Лондон – 32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових медалей – 84. Ще три медалі до загального результату Лондона. Та лише одна золота нагорода.

 Українська збірна наразі йде третьому місці за “золотом” і за загальною кількістю нагород. Китай (75 золотих, 58 срібних та 39 бронзових медалей) та команда Британії (43 золотих, 24 срібних та 28 бронзових нагород) займають перше та друге місце відповідно. Команда США – на четвертому місці (26 золотих, 30 срібних та 24 бронзових).

Читайте також:
Чемпіон Паралімпіади Демчук присвятив “золото” бійцям АТО і назвав окупантів “поганню”

Українські паралімпійці за шостий день змагань у Ріо здобули ще 11 нагород

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна