ГПУ: Кримінальної справи проти Авакова немає

 

Кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова немає. Про це на брифінгу 15 вересня заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він пояснив, що нинішнє законодавство передбачає необхідність реєстрації будь-якої заяви, що має ознаки скоєння кримінального злочину.

“Деякі справи, в яких згадувалося ім’я діючого міністра внутрішніх справ, реєструвалися і закривалися за відсутністю складу злочину. Деякі справи передавалися за підслідністю до НАБУ”, – сказав Луценко.

“На цей момент “справи Авакова”, тобто справи проти посадової особи – міністра внутрішніх справ – наскільки мені відомо, немає в жодному правоохоронному органі”, – зазначив гепрокурор.

Юрій Луценко назвав останні події навколо глави МВС “спробами вбити клин” між главами правоохоронних відомств.

“Ми працюємо з паном Аваковим як союзники”, – сказав натомість очільник ГПУ.

Нагадаємо, 13 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив про відкриття кримінального провадження щодо Арсена Авакова за фактом звернення голови ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна. Пізніше прес-секретар Луценка Лариса Сарган поінформувала, що справу закриють, оскільки факти звинувачення не знайшли підтвердження.

В ГПУ пояснили, що провадження щодо міністра внутрішніх справа, порушити яке Генпрокуратуру зобов’язав суд, стосується виділення його компанії земельної ділянки у часи, коли він був головою Харківської обласної держадміністрації.

Читайте також:
Проти Авакова ГПУ порушила кримінальну справу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна