Уряд затвердив угоду про безкоштовне оформлення довгострокових румунських віз

 

Уряд прийняв постанову “Про затвердження Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про скасування оплати за оформлення довготермінових віз“. Про це йдеться в повідомленні на сайті Кабміну.

“Зроблено ще один крок на шляху лібералізації візового режиму з країнами ЄС: громадяни України матимуть змогу безкоштовно оформлювати національні румунські візи”, – сказано в повідомленні.

Зазначену Угоду було розроблено за результатами українсько-румунського переговорного процесу з метою спрощення взаємних поїздок громадян та підписано 6 травня.

Положення Угоди передбачають безоплатне оформлення довготермінових віз, тобто таких, які дають право громадянам України та громадянам Румунії на в’їзд до Румунії чи України відповідно з метою оформлення документів, що дають право на перебування або проживання в цих державах на строк більше 90 днів. 

“Реалізація положень Угоди сприятиме розвитку двосторонніх відносин між двома країнами, інтенсифікації контактів в соціально-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах”, – зазначається в повідомленні.

Читайте також:
Прикордонники укріпили українсько-румунський кордон

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна